Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зенит и Соколов на финал в Русия

Цветан Соколов отбеляза 15 точки за Зенит (Казан).
Снимка: ВК Зенит-Казан

Отборите на Зенит (Санкт Петербург) и Зенит (Казан) се класираха за финала в турнира за Купата на Русия по волейбол за мъже. Финалният турнир се провежда в Москва, а двата отбора спечелиха убедително с по 3:0 гейма своите мачове.
Зенит (Казан) с Цветан Соколов в състава си отстрани с 3:0 гейма (25:20, 25:15, 25:18) Кузбас (Кемерево) и ще спори за трофея за шести пореден път. Соколов завърши мача като най-резултатен за тима си с 15 точки, а отделно от това имаше решаващи намеси в края на втория и на третия гейм.

Отборът от Казан нямаше проблеми и в трите гейма, след като разчиташе на звезди като Соколов, Ървин Нгапет и Максим Михайлов.
Още в 1-ия гейм няколко добри начални удара на Нгапет позволиха на отбора от Татарстан да се откъсне със 7:3, а Соколов проби блока на Богдан Гливенко. До края на частта още на два пъти българският нападател проби при 19:17 и 20:17.
Във втората част след 13:4 с важни атаки на Соколов изходът беше ясен. Но третият гейм беше най-равностоен, след като атаките на Гливенко (завършил с 14 точки за Кузбас) започнаха да се получават. Равностойно беше до 14:14, след което Михайлов и Соколов решиха изхода с аванса от 5 точки - 20:15.

В другата полуфинална среща Зенит (Санкт Петербург) отстрани Динамо (Москва) с 3:0 гейма (25:23, 25:22, 25:21). Финалната среща между двата отбора с име Зенит ще се състои в четвъртък от 21.00 часа българско време.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна