Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпругата на Карлос Гон отрече, че той е избягал от Япония скрит в кутия с музикални инструменти

Изпълнителният директор на "Рено" Карлос Гон
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съпругата на бившия председател на автомобилния алианс "Рено - Нисан" (Renault - Nissan) Карлос Гон отрече съобщенията, че съпругът й е напуснал Япония скрит в кутия за транспортиране на музикални инструменти.

Тя определи информациите като "чиста измислица" в изявление, предоставено на агенция Ройтерс. Повод за това опровержение дадоха някои ливански медии, според които г-н Гон е бил вкаран като истински Худини в  дървен контейнер за музикални инструменти след частен концерт в дома му в Япония и по този начин той е успял да напусне страната.

Междувременно източници на Ройтерс посочиха, че г-н Гон е бил "посрещнат сърдечно" от президента на Ливан Мишел Аун при пристигането му в Бейрут, където той е израснал. И тази информация обаче беше отхвърлено от медиен съветник в кабинета на ливанския президент.

Известният бивш изпълнителен директор на автомобилния алианс успя да се измъкне в края на 2019-а година от резиденцията си в Япония с помощта на частна охранителна компания, отбелязват източниците на агенцията. Докато е бил в японския арест, той е бил посещаван ежедневно от ливанския посланик в Япония, твърдят те.

Ройтерс също така съобщи, че планът за избягване на процес в Токио е бил подготвян в продължение на три месеца. Пилотът на частния самолет, с който Карлос Гон е летял от Истанбул до Бейрут, пък не е имал представа кой е неговият пътник.

Междувременно стана ясно, че Карлос Гон ще даде специална пресконференция в Бейрут на 8 януари, заяви неговият адвокат.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени