Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов взе сет на Нори, но отстъпи в Сидни

Димитър Кузманов се бори мъжки срещу съперник, който е с 370 места пред него в ранглистата.
Снимка: БТА

Димитър Кузманов спечели сет, но в крайна сметка отстъпи на Камерън Нори в първия мач от двубоя България – Великобритания от група „С“ на отборния турнир АТП Къп в Сидни, Австралия.

Втората ракета на България загуби с 2:6, 6:3, 2:6 в двучасов мач. За да спечели крайната победа, отборът ни трябва да победи в оставащите две срещи.

В откриващия гейм 423-ият в световната ранглиста Кузманов спаси два брейк бола, но в крайна сметка беше пробит от намиращия се 370 места преди него роден в Йоханесбург левичар. Нори успя да дръпне с 4:1, въпреки че пловдивчанинът водеше с 40:15 при своето подаване.Представителят на Великобритания затвори сета с гейм на нула след 44 минути игра. В него Мико записа 5 печеливши удари, но и 18 непредизвикани грешки.

Българинът излезе преобразен в началото на втория сет, заигра уверено и почти безгрешно и успя да направи първия си пробив и после го затвърди за 3:0 за радост на нашите сънародници на „Кен Розуол Арина“. При 5:3 Кузманов подаваше за изравняване на частите. След фантастична къса топка по диагонала той стигна до два сетбола и реализира още първия с великолепен сервис.В тази част Мико постигна 6 уинъра и само 3 непредизвикани грешки.

В третия сет Нори направи пробив във втория гейм при третата си възможност. Веднага след това обаче 26-годишният пловдивчанин направи рибрейк. После Кузманов трябваше да получи медицинска помощ за проблем с лявата предмишница. За съжаление представителят на Великобритания отново проби и после затвърди за 4:1. Мико отново повика физиотерапевт, този път заради мазол на дясното стъпало. Левичарят направи нов брейк след двойна грешка на съперника и после сервираше за победата. Българинът отказа да се предаде и върна единия пробив - при това на нула.  В следващия гейм Камерън Нори стигна до два мачбола и реализира първия.

В мача между първите ракети играещият капитан Григор Димитров се изправя срещу Даниел Евънс, а след това е срещата на двойки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени