Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Невероятен Кузманов донесе първата победа на България

Димитър Кузманов записа изключителна победа.
Снимка: БТА

Димитър Кузманов изигра най-добрия мач в кариерата и донесе първата победа на отбора на България в решителния двубой с Белгия от група „С“ на турнира АТП Къп в Сидни.

Втората ни ракета се справи с намиращия се на 217 места пред него Стив Дарси с 6:0, 6:3.

Пловдивчанинът постави съперника на колене в първата част. На Кузманов му се наложи да отрази точка за пробив в откриващия гейм, но след това помете 35-годишния белгиец и спечели сета на нула за половин час игра. Мико загуби само 12 точки в 39 разигравания.

Серията на 26-годишния българин беше спряна на седем поредни гейма, когато Дарсис успя да спечели подаването си от четвърти опит за 1:1 в следващата част. Кузманов направи четири поредни грешки и така съперникът му проби за 3:2. Мико, който е №417 в света, реагира мигновено. Той стигна до точка за рибрейк след изумително разиграване, в което върна невероятни топки и след това върна брейка. В осмия гейм втората ни ракета стигна до скрит мачбол при подаване на белгиеца, но съперникът го отрази. При втория обаче успя след грешка на Дарси. После пловдивчанинът сервираше за победата. Той поведе с 40:0 и реализира втория си мачбол, след което падна по очи на корта с насълзени очи.

В мача на първите ракети Григор Димитров играе срещу Давид Гофен и при успех на българина отборът ще си осигури първото място в групата предсрочно.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна