Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Японски съд издаде заповед за арест на съпругата на Карлос Гон

Карлос Гон и съпругата му Карол
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Японски съд издаде заповед за арест на съпругата на бившия председател на автомобилния гигант "Нисан" (Nissan) Карлос Гон - Карол, съобщи във вторник агенция Киодо. Според информация на японската агенция г-жа Карол Гон е заподозрян в лъжесвидетелстване.

Заповедта идва след бягството на Карлос Гон от Япония, където той беше изправен срещу обвинения във финансови нарушения. Гон, който е убеден в своята невинност, твърди, че е заминал за Ливан в опит да избяга от "фалшифицираната" правораздавателна система в Япония.

Преди дни министърът на правосъдието на Ливан Алберт Серхан обяви, че е получи от Интерпол червена бюлетина за арест на Карлос Гон. По-рано Серхан заяви, че Япония не е изпратила официално искане за екстрадиция на Гон.

Карлос Гон, който притежава френски, ливански и бразилски паспорт, избяга от Япония за Ливан през Турция на 30 декември. Понастоящем се смята, че той се намира в къщата си в Бейрут, а според информации на местни медии се предполага, че той дори се е срещал с ливанския президент Мишел Аун, въпреки че говорител на президента отхвърли тези твърдения. 

Междувременно Франция заяви, че няма да екстрадира Гон за Япония, ако той влезе в страната.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна