Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисистите на Австралия на полуфинал след 4 спасени мачбола

Ник Кириос носи на рамо Алекс де Минор след победата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Австралия е първият полуфиналист в тенис турнира АТП Къп, след като надделя по особено драматичен начин над състава на Великобритания с 2-1 победи в Сидни.

Всичко се реши в мача на двойките. Ник Кириос и Алекс де Минор спасиха четири мачбола преди да сломят съпротивата на победените и от България Джейми Мъри и Джо Солсбъри с 3:6, 6:3, 18-16.

Солсбъри изпрати ретура си в аут при петия мачпойнт на домакините, последва обжалване, че сервисът е бил в аут, което не успя. Веднага настъпи еуфория на корта и по трибуните на „Кен Розуол Арина“. В изблик на радост Кириос нарами партньора си и го понесе в почетна обиколка.

„Беше нереално. След като адреналинът ме напусна, се чувствам толкова изтощен. Днес беше вероятно един от най-хубавите моменти в моята кариера. Да стигнем полуфинал в първото издание на АТП Къп беше много специално“, призна Ник Кириос.

Преди това той победи Камерън Нори с 6:2, 6:2, а Де Минор отстъпи на Дан Евънс с  6:7(4), 6:4, 6:7(2).

Капитанът на Австралия Лейтън Хюит взе трудното решение да смени досегашната си двойка Джон Пиърс и Крис Гучоне с Кириос и Де Минор, но рискът се оправда.

Домакините очакват на полуфиналите победителя от мача Испания – Белгия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна