Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три българки в квалификациите на Откритото първенство на Австралия

Виктория Томова
Снимка: БТА

Следващата седмица започват квалификациите на първия за годината тенис турнир от Големия шлем Откритото първенство на Австралия.

Три българки ще участват в Мелбърн, където пресявките започват на 14 януари, вторник.

Това са Виктория Томова, Изабелла Шиникова и Елица Костова. Шанс да влезе в списъка за квалификациите имаше и Александрина Найденова, но тя се отказа.

През 2019 година първата ни ракета Томова отпадна на старта на квалификациите на Australian Open. Година по-рано софиянката записа и участие в основната схема, след като влезе като „щастлива губеща“ и отстъпи на американката Никол Гибс с 1:6, 1:6

При мъжете Григор Димитров ще бъде поставен и очаква жребия на 16 януари, за да научи съперника си в основната схема, която стартира на 20 януари.

Миналата година българинът стигна до осминафиналите в Мелбърн, а през 2017 година записа полуфинал, в който отпадна нещастно срещу Рафаел Надал в петсетов мач.

При юношите и девойките турнирът започна на 25 януари. Симеон Терзиев за момента е осми в квалификациите. А при девойките Даниела Димитрова е 21-а сред чакащите за място в пресявките.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени