Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново транспортни неволи за тенис националите ни

Кузманов, Андреев и Лазаров (от дясно - на ляво) не могат да се приберат в София.
Снимка: Ройтерс

Част от отбора на България на тенис турнира АТП Къп има транспортни проблеми и не успява да стигне от Австралия до София.

Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев трябваше да се приберат у нас в ранния следобяд от Дубай, но самолетът им не е излетял. В крайна сметка те успяха да се качат на полет на нискотарифната авиокомпания до Софияи се очаква да пристигнат малко след полунощ. Това съобщиха за БНР родителите на Андреев.

Андреев и Лазаров имаха сериозни премеждия и на отиване към Сидни в края на 2019 година като отново проблемите бяха на летището в Дубай и забяването им беше повече от 24 часа.

Националите с играещ капитан Григор Димитров и Александър Донски в отбора впечатлиха с изявите си при победита над съставите на Великобритания и Молдова и нещастната загуба от Белгия и заеха престижното девето място в света.

Андреев ще се завърне след кратък отдих в София във Флорида, където тренира. Той ще започне скоро участие в турнири от календара на Международната федерация по тенис с награден фонд 25 хиляди долара.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!