Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Мария Руневска на полуфинал в Лозана

Мария Руневска ликува след поредния гол.
Снимка: БОК

Българският хокеен талант Мария Руневска ще играе полуфинал на Зимните младежки олимпийски игри в Лозана. Нейният отбор завърши на второ място в класирането на турнира 3х3 при девойките. Руневска и „сините“ постигнаха победа с 5:4 срещу „кафявите“ и загуба с 4:5 от „червените“. 

Мачът с "кафявите" предложи истински трилър. Мими и нейните съотборнички изоставаха с 0:4, но успяха да изравнят и след това се наложиха след наказателни удари. Така тимът завърши с 15 точки, на три зад първия "черните".

На полуфинала във вторник от 14:30 часа "сините" играят срещу "жълтите".

За съжаление Нино Томов и Сивите останаха на крачка от полуфиналите при младежите.  Те завършиха на пето място с 12 точки. Четвърто място заеха „черните“, които също имат 12 точки, но са с по-добри допълнителни показагели. 

Константин Стоилов е 16-и в гигантския слалом при алпийците. Двата манша в Диаблере бяха отложени с един час поради технически причини. Победителят Филип Хофман от Австрия заяви, че трасето е било идеално за него - колкото „по-ледено", толкова по-добре.

В турнира по фигурно пързаляне Ивелина Байчева се придвижи с място напред и завърши 15-а, а волната й програма по музика от филма „Роди се звезда”.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна