Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания забранява използването на кредитни карти при залагания в компаниите за хазарт

Комисията по хазарт на Обединеното кралство обяви забрана на хазартния бизнес, позволяващ на потребителите във Великобритания да използват кредитни карти при правенето на залагания.

Забраната, която влиза в сила на 14 април, следва прегледа на Комисията за онлайна хазарта и прегледа на правителството на игралните машини и мерките за социална отговорност. В тази връзка бяха проведени публични консултации между август и ноември 2019 година.

В Обединеното кралство 24 милиона възрастни британци участват в залагания, като 10,5 милиона от тях правят онлайн залози. Изчислено е, че от тях 800 000 потребители използват кредитни карти, за да правят залози в хазарните компании.

Отделни проучвания, проведени от Комисията, показват, че 22% от онлайн комарджиите, използващи кредитни карти за хазарт, се класифицират като проблемни комарджии.

Забраната, която ще се прилага за всички онлайн и офлайн хазартни продукти с изключение на лотариите, ще осигури значителна допълнителна защита на уязвимите от хазарта хора.

Решението на Комисията по хазарт провокира силен спад на акциите на британските компании за залози при старта на търговията на лондонската борса, като акциите на William Hill поевтиняват с 3,06%, на 888 Holdings - с 3,54% и на  Flutter Entertainment  - с 1,7%.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени