Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проблеми с въздуха доведоха до отказ и спиране на мач в Мелбърн

Мария Шарапова имала проблеми с дишането на корта.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Планираните тренировки в Мелбърн преди Откритото първенство на Австралия по тенис бяха отменени заради лошото качество на въздуха и гъстия дим от пожарите над града. Квалификациите за турнира от Големия шлем започнаха по-късно.

В тяхсе стигна до отказване на словенката Далила Якупович. Тя получи пристъп на корта и започна да кашля, като обясни, че това е заради дима. Проблемът с Якупович се появи при 6:4, 5:6 в срещата с Щефани Фьогеле от Швейцария.

"Бях много уплашена, че просто ще падна на корта. Никога не съм имала проблеми с дишането, нямам и астма, всъщност дори харесвам да играя в по-топло и влажно време. Точките бяха дълги и просто нямах въздух", каза словенката.

Според Якупович не е правилно организаторите да карат играчите да излизат на корта при такива условия. "Не е здравословно за нас. Бях изненадана, мислех, че днес няма да играем, но нямаме голям избор."

Властите в Мелбърн посъветваха хората днес да не излизат навън и също така да държат домашните си любимци у дома.

Подобни проблеми имаше и в демонстративния турнир в предгразието Куйонг където мачът между Мария Шарапова и Лаура Зигемунд беше спрян при 6:7, 5:5 пак заради проблеми с дишането.

„Започнах да чувствам, че получавам пристъпи на кашлица в края на втория сет, но бях болна в последните седмици и реших, че в мен е причината. Но когато чух Лаура да говори със съдията и да се оплаква от същите сипмтоми, разбрах причината. Бяхме повече от два часа на вън и от здравна гледва точка спирането на мача беше правилното спрян“, заяви рускинята, цитирана от Би Би Си.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна