Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидатът за нов руски премиер Мишустин определи като приоритет дигиталната икономика

Михаил Мишустин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът за министър-председател на Русия Михаил Мишустин посочи, че дигиталната икономика и националните проекти ще бъдат приоритети в бъдещата работа на руското правителство. "Трябва да се създаде цифрова платформа за хората", подчерта той в четвъртък.

Изказвайки се пред различните политически партии на Държавната дума, долната камара на парламента на Русия, той добави, че институционалните и управленските реформи, както и премахването на "бариерите пред бизнеса" също ще бъдат някои от точките, които ще бъдат на фокуса на внимание на негово правителство.

Мишустин говори за запазване на макроикономическата стабилност на Русия, за поддържане на инфлацията на около 4%, и заяви, че трябва да бъде ускорена работата по "националните проекти" - водещата програма за икономическо развитие на президента Путин.

Според него поетите от Владимир Путин ангажименти в социалната сфера ще струва 4 трлн. рубли в рамките на следващите четири години.

Очаква се Михаил Мишустин да предложи промени в персонала на правителството, след като по-късно днес приключи обсъждането на неговата кандидатура от Държавната дума.

Междувременно управляващата партия в страната Обединена Русия подкрепи единодушно изненадващия избор на президента Владимир Путин за премиер в лицето на Михаил Мишустин. С оглед на факта, че Обединена Русия има мнозинство в Думата, избирането на Мишустин за нов руски премиер изглежда напълно гарантирано.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна