Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенисисти от четири страни на полуфинал в Аделаида

Феликс Оже-Алиасим беше безкомпромисен.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият в схемата Феликс Оже-Алиасим (Канада) се класира за полуфиналите в първото издание на турнира по тенис на твърди кортове в Аделаида (Австралия), който е от категория АТР 250.
.
Тийнейджърът разгроми участващия с "уайлд кард" представител на домакините Алекс Болт с 6:3, 6:0. 19-годишният канадец, който е най-преднопоставеният играч след оттеглянето още преди старта на надпреварата заради контузия на австралиеца Алекс де Минор, ще играе за място на финала срещу номер 3 Андрей Рубльов (Русия).

Рубльов имаше далеч повече трудности срещу британеца Дан Евънс, но стигна до успеха с 6:4, 3:6, 6:3. Така Рубльов вече има шест поредни победи от началото на сезона, след като през миналата седмица спечели титлата в Доха.
 
В другия полуфинал ще се срещнат квалификантите Томи Пол (САЩ) и Лойд Харис (Република Южна Африка).
22-годишният Пол, 90-и в световната ранглиста, достигна за първи път до полуфинал в Тура, след като елиминира Алберт Рамос Виньолас (Испания) с 6:3, 6:4. Американецът е евентуален съперник на Григор Димитров във втория кръг на Откритото първенство на Австралия.

Харис, който също е на 22-години и заема 91-ото място в света, пък се справи с номер 4 Пабло Кареньо Буста (Испания) с 6:3, 6:3 и за втори път е в топ 4 на турнир на АТП.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна