Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с успех в Турция, Върба иска в Шампионска лига

Якуб Швиерчок отбеляза за Лудогорец в Турция
Снимка: sportal.bg

Отборът на Лудогорец победи полския Висла (Плоцк) с 2:0 в първата си контрола в Турция.
Разградчани доминираха през целия мач в неофициалния дебют на новия старши треньор на тима Павел Върба. Първи минути със зеления екип записа новото попълнение Каули, привлечен от германския Падерборн. В първия състав на Лудогорец след дълго лечение на контузия се завърна вратарят Владислав Стоянов.   

Лудогорец поведе с гол на Якуб Шверчок в 5-а минута. Полякът получи топката от Бакалов и удар отблизо вкара за 1:0.
В 27-а минута Талеб Тауата покачи на 2:0 след асистенция на Шверчок.

След почивката Павел Върба смени целия състав, като на терена се появи и вратарят Владислав Стоянов. Това са първи минути за стража за първия отбор на Лудогорец от близо три години, когато получи тежка контузия.
В 67-ата минута Стоянов се намеси добре, като изби в корнер удар от малък ъгъл и запази мрежата си суха.

“Радвам се, че започнахме с победа. Не сме работили толкова много върху тактиката още. Нашите тренировки бяха насочени към физическата подготовка. Ще залагаме на схемата 4-2-3-1. Каули го гледахме в мачове от Бундеслигата. Видяхме качествата му, затова и стана играч на Лудогорец. Трябва да питате играчите дали свикват с мен. Аз вървя в моята посока. Вярвам, че това ще помогне на Лудогорец. В тази част от Европа има голяма пауза, но ние се подготвяме срещу силни отбори от силни първенства. Надявам се да бъдем готови за мачовете от първенството и за битките с Интер от Лига Европа. Всеки отбор може да се подобрява. Искам да имаме успехи в първенството, но голямата цел си остава Шампионската лига”, каза след мача Павел Върба.   
 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!