Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новак Джокович загуби сет, но продължава напред

Новак Джокович започна защитата на титлата си в Мелбърн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратният шампион от Откритото първенство ва Австралия по тенис Новак Джокович започна успешно защитата на титлата си.

В мач от първия кръг под затворения покрив на „Род Лейвър Арина“ в Мелбърн вторият поставен сърбин се наложи над Ян-Ленард Щруф от Германия със 7:6(5), 6:2, 2:6, 6:1 след малко повече от два часа и 15 минути игра и записа победа №900 в кариерата си.

Джокович започна уверено мача и проби за 4:2. В осмия гейм той стигна до сетбол при сервис на съперника, но не успя. Последва спад в играта на 32-годишния белградчанин и той допусна връщанве на брейка. Стигна се до тайбрек, в който сърбинът успя да се наложи при общо третия си сетпойнт.

В следващата част Ноле проби в откриващия и в седмия гейм и лесно я затвори.

Щруф показа зъби в третия сет. На два пъти той повеждаше с брейкове и след 2:2 взе четири поредни гейма, за да спечели частта.

Това накара Джокович да вдигне оборотите. Той беше безпощаден и отпусна само един гейм на своя опонент.

Ноле записа 44 печеливши удари, от които 14 аса, срещу 28 непредизвикани грешки (3 двойни).

В следващия кръг той ще срещне участващия с уайлд кард японец Тацума Ито или индиеца Пражнеш Гунсеваран, който влезе в основната схема като щастлив губещ. 

В друг мач, завършил под покрив, шестият поставен Стефанос Циципас отпусна само пет гейма на Салваторе Карузо от Италия. Гръцкият тенисист победи с 6:0, 6:2, 6:3 за по-малко от два часа.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна