Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гари Невил призова да бъде уволнен изпълнителният директор на Манчестър Юн

Гари Невил поиска оставки на високо ниво в Юнайтед.
Снимка: www.skysports.com

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил призова собствениците на "червените дяволи" да уволнят изпълнителния директор Ед Уудуърд заради слабите резултати на тима в последните повече от шест години.

Вчера Юнайтед загуби при гостуването на големия си съперник Ливърпул с 0:2 и по този начин вече изостава с цели 30 точки от "червените" след 23 изиграни кръга. Според Невил вината не трябва да се търси само в мениджъра Оле Гунар Солскяр и неговите предшественици, а на по-горните етажи.

"Не мога да сменя собствениците на Манчестър Юнайтед, никой не може да го направи. Не мога да разбера обаче защо те продължават да държат това ръководство. Преди две седмици видях статистика, че Юнайтед имат втория най-голям бюджет за заплати в света, а вижте с какъв състав разполагат. Това е непростимо. Не мога да повярвам какви инвестиции са вложени в състава в последните 5-6-7 години и вижте с какви разполагат на терена", коментира Невил, който работи като анализатор и коментатор за Скай Спортс.

"Когато ти си отговорен за тези инвестиции, за бюджета за заплати и за играчите на терена, и не загубиш работата си, тогава има нещо много сгрешено. Това е една голяма бъркотия", допълни бившият английски национал.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!