Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лацио иска от фенове да платят глобата заради фашистките поздрави

Ултраси на Лацио докараха глобата на клуба от УЕФА.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Италианският Лацио поиска от 16 свои привърженици, които бяха заснети да отправят фашистки поздрави на домакински двубой, да допринесат със заплащането на глобата, наложена им от УЕФА заради инцидента, съобщи Франс прес.

Според "Кориере дело Спорт" са били изпратени писма до привържениците, в които се казва, че имат забрана за три мача и се настоява те да компенсират за финансовите загуби на клуба. Ръководството на римския клуб потвърди, че е изпратило ултимативните писма.

 „От заснетото видео, предоставено от УЕФА и последвалото полицейско разследване, стана ясно, че сте отговорни за случилото се“, се казва в писмото. Икономическите загуби от липсата на продадени билети се оценява на поне 50 000 евро.

Лацио бе глобен с 20 000 евро от европейската футболна централа, след като домакинските запалянковци бяха заснети на видео да отправят фашистки поздрави по време на двубоя от Лига Европа с Рен на 3 октомври.

Сектор от „Олимпико“ ще бъде затворен за следващия домакински мач от евротурнирите, което ще ограничи приходите от продажба на билети.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени