Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев, Тийм и Зверев се класираха за третия кръг в Австралия

Даниил Медведев спечели в 3 сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трима тенисисти от топ 10 си осигуриха място в третия кръг на Откритото първенство на Австралия, но го направиха по различен начин.

Четвъртият в схемата Даниил Медведев преодоля съпротивата на испанвския квалификант Педро Мартинес и го победи със 7:5, 6:1, 6:3 в Мелбърн.

Мартинес, 168-и в ранглистата на АТР, оказа сериозна съпротива само в първия сет, но след като руснакът го проби в 12-ия гейм и така спечели частта, рухна. Медведев наниза 19 аса и направи общо 40 уинъра при 25 непредизвикани грешки.

Следващият му съперник е австралиецът Алексей Попирин, който преодоля Хайме Мунар от Испания с 6:2, 7:6(5), 6:2.

Петият поставен Доминик Тийм от Австрия надделя в пет сета срещу представителя на домакините и №140 в света Алекс Болт с 6:2, 5:7, 6:7(5), 6:1, 6:2 след повече от 3 часа игра.

Тийм беше изправен до стената, след като губеше с 1-2 сета от австралийския левичар. Това го накара да вдигне оборотите и Доминатора загуби общо три гейма в следващите две части, за да се поздрави с успех.

Доминик Тийм

Той постигна 56 печеливши удари (12 аса) при 31 непредизвикани грешки. Следващият съперник на Тийм ще се определи в мача между южноафриканеца Кевин Андерсън и №29 в схемата Тейлър Фриц от САЩ.

Александер Зверев, поставен под №7, пък спечели в три части. Германецът се наложи със 7:6(5), 6:4, 7:5 над Егор Герасимов от Беларус за 2:20 часа игра.

Саша наниза девет аса, вкара 78 процента първи сервис и спечели 86 процента от точките при разиграването му.

Зверев очаква победителя от срещата между №26 Николоз Басилашвили (Грузия) и Фернандо Вердаско от Испания.

Продължава походът на тръгналия от квалификациите Ернестс Гулбис. Намиращият се в момента на 256-ото място в света латвиец отстрани Аляж Бедене от Словения след 7:5, 6:3, 6:2.

Александер Зверев


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна