Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Експерт разкри кои храни водят до преждевременно стареене

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Испанската диетоложка Елене де ла Фуенте Идалго разкри как да избягваме преждевременното остаряване.

„Говорейки за подобни мерки, обикновено слагаме акцент върху необходимостта от физически упражнения, но забравяме най-важното – правилна диета в съчетание със здравословни навици. Заедно това забавя процесът на окисляване и остаряването на всички клетки в нашия организъм“, заяви специалистката в интервю за в. „Ла Вангуардия“, предаде РИА Новости.

Идалго съветва да се залага на пресните сезонни плодове и зеленчуци, на бобовите, ядките, пълнозърнестите храни, както и на ферментиралите млечни продукти като киселото мляко.

Освен това е нужен отказ от алкохола.

Сред „стареещите“ продукти тя посочва пържените картофи, маргарина с голямо количество трансмазнини, а също солта и захарта. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
Още от

Лекарствата в древността

публикувано на 17.02.20 в 13:59