Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зверев на първи полуфинал в Големия шлем

Александер Зверев
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Поставеният под №7 Александер Зверев се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис и за първи път стигна до тази фаза в турнирите от Големия шлем.

Германецът победи 15-ия в схемата и шампион от 2014-а Стан Вавринка от Швейцария с 1:6, 6:3, 6:4, 6:2 след 2 часа и 20 минути игра в Мелбърн.
.
Зверев загуби първия сет, но след това беше категоричен. Нивото на игра на 34-годишния Вавринка спадна в средата на втория сет, когато той се оплака и от пришки на дясната ръка.

"След първия сет бях готов да отговарям на пресата защо съм загуби в три части. Чувствам се невероятно. Представям се добре на другите турнири, но не бях преминавал тази бариера в Големия шлем. Не можете да си представите колко много значи това за мен и се надявам това да е първият от много полуфинали", заяви 22-годишния хамбургчанин след успеха.

Саша завърши с 34 печеливши удари (13 аса) срещу 28 непредизвикани грешки и вкара 80 процента първи сервис. За швейцареца балансът беше 35 уинъра и 39 грешки (5 двойни).

За място във финала на престижната надпревара Зверев очаква победителя от мача между Рафаел Надал и Доминик Тийм.

Стан Вавринка напуска разочарован корта.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна