Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси се опълчи на спортния директор Абидал

Лионел Меси разкритикува Ерик Абидал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси критикува открито спортния директор Ерик Абидал, който обвини част от футболистите на Барселона, че не са се влагали напълно в тренировките и мачовете под ръководството на бившия треньор Ернесто Валверде. Той бе освободен през януари и на негово място бе назначен Кике Сетиен.

Абидал, бивш съотборник на Меси, обясни решенето за треньорската смяна в интервю за вестник "Спорт": "Много от нашите футболисти не бяха доволни или не работеха здраво. Определено имахме вътрешен проблем с комуникацията. Отношенията между треньора и играчите изглеждаха добре, но аз съм бивш футболист и определено имаше нещо, което намирисваше. Казах на ръководството какво мисля и заедно стигнахме до това решение".

Меси обаче не остана доволен от това обяснение и отговори на Абидал в Инстаграм. Аржентинецът дори подчерта думите на бившия защитник, че някои от футболистите не са се раздавали.

Лео написа: "Честно казано, не обичам да правя тези неща, но всеки трябва да носи отговорност за собствените си решения. Футболистите са отговорни за случващото се на терена и ние сме първите, които признават вината си при лоши резултати. Спортно-техническото ръководство пък трябва да носи отговорност за собствените си решения.
"Когато говориш за футболистите в отбора, трябва да го правиш с имена, защото в противен случай хвърляш кал върху всички. Това дава живот на слухове, които просто не отговарят на истината".

Според RAC1 този конфликт е накарал президента на Барса Джосеп Мария Бартомеу да поиска спешна среща с Абидал. Тя ще се състои днес и според испанските медии бъдещето на спортния шеф е под голяма въпросителна. Големият страх на феновете на "блауграна" е бъдещето на Лео Меси, който има договор само до 2021 година.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна