Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Игало се съгласил на намаление на заплтата, за да играе в Манчестър Юн

Игало ще играе с номер 25 в Манчестър Юнайтед.
Снимка: manutd.com

Одион Игало заяви, че желанието му да премине в Манчестър Юнайтед е било толкова голямо, че е намалил заплатата си, за да може сделката да се осъществи и не е спал в нощта преди трансфера.

30-годишният нигерийски нападател стана изненадващото попълнение на „червените дяволи" в последния ден от трансферния прозорец. Бившият футболист на Уотфорд ще доиграе сезона под наем от Шанхай Шънхуа. Той разкри, че майка му е плакала, когато й е казал новината и е имало празненства по улиците на Лагос - градът, в който израства.

„Няколко други клуба също проявяваха интерес, но аз казах на агента си - Моля те, просто избери Юнайтед, ако е възможно. В 11 ч. вечерта в Шанхай агентът ми се обади, за да ми каже, че от Юнайтед искат да осъществят трансфера. Събудих се тази нощ и започнах да търся преводач, с който да отида до директорите и да ударя по вратата им", заяви футболистът пред официалния сайт на Манчестър.

Игало, неговият агент и клубът прекарват нощта преговаряйки и подписвайки документи, за да приключат сделката преди 7 ч. сутринта шанхайско време, когато затваря пазарът за трансфери. „Казах на агента ми, че не ми пука за понижаването на заплатата, просто искам в Юнайтед. Това е клубът, който подкрепям от дете. Всички мои приятели, познати, дори бившите ми съотборници от Уотфорд знаеха, че обичам Манчестър Юнайтед", завърши Игало. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна