Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черна борса с билетите за мача на Федерер и Надал в Кейптаун

Шестото издание на "Мач за Африка" е в петък.

Билетите за демонстративния мач между Рафаел Надал и Роджър Федерер се продават на цена, превишаваща два пъти официалната, алармира Маестрото, който е организатор на благотворителната проява. Срещата ще се състои утре в южноафриканския град Кейптаун.

По време на официалната продажба, която стартира преди няколко месеца, 48 000 билета бяха разпродадени за десет минути. Цените варираха от 10 долара до 150. Сега пропуските се предлагат на цени от 200 до 370 долара.

"Да се препродават билети на черния пазар е незаконно. Те се продават на завишена цена, а в някои случаи могат да бъдат фалшиви", заяви Роджър Федерер. Организаторите също предупредиха кандидатите да наблюдават шоуто на живо да бъдат внимателни, тъй като има опасност да закупят фалшиви талони.

Двубоят е част от шоуто „Мачът в Африка“, чийто домакин е „Cape Town Stadium“. Организатор на събитието е фондацията на Роджър Федерер, като приходите от продажбата на около 50-те хиляди билета ще се използват в подкрепа на образованието на децата на Черния континент.

Преди големия сблъсък между Федерер и Надал, двамата ще се включат и в кратък демонстративен мач на двойки, където партньор на швейцареца ще е основателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс, който от години участва в проявата, а испанецът ще дели полето с южноафриканския комик, писател и продуцент Тревър Ноа.

Присъствието на очакваните малко над 50 000 зрители на трибуните на „Cape Town Stadium“ ще постави своеобразен рекорд за най-посетен тенис мач в историята на спорта. Досегашното върхово постижение в Книгата на Гинес бе регистрирано през ноември 2019 година, когато Роджър Федерер и Александър Зверев събраха 42 517 души на арената Plaza de Toros в Мексико Сити.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени