Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кремъл мерят температурата на участници в срещи с Путин заради коронавируса

Измерена е температурата и на журналистите, отразили заседанието на Държавния съвет

Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От Кремъл обявиха, че са започнали системно да измерват температурата на участници в събития, на които присъства президентът Владимир Путин заради епидемията с новия коронавирус, съобщава БТА.

"Това е предпазна мярка", каза говорителят на президента Дмитрий Песков за агенция РИА Новости, след като днес беше измерена температурата на журналисти, дошли в Кремъл, за да отразят официално събитие . Той добави, че мярката ще се прилага към всички участници в събития, на които присъства и 67-годишният президент.

"В Кремъл е въведена нова контролна процедура: човек с термична камера в ръце ви измерва температурата", съобщи по-рано във Фейсбук журналистът Антон Желнов от независимата телевизия "Дожд".

Цитирани от РИА Новости официални лица потвърдиха, че мярката е въведена, за да се избегне разпространение на новия коронавирус.

До момента в Русия има два потвърдени случая на заразяване с коронавируса. От избухването на епидемията страната е предприела редица мерки, включително затваряне на дългата й 4250 км граница с Китай.

Тази нова предпазна мярка на Кремъл не е непременно изненада. Миналата година руският президент донесе своя чаша на вечеря на Г-20, предизвиквайки въпроси в интернет, отбелязва АФП.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна