Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцеслав Стефанов нарече Димитър Бербатов "предател"

Президентът на Славия е доволен от подготовката, няма да взема нови играчи

Венцеслав Стефанов
Снимка: БГНЕС

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов говори за подготовката на отбора в Турция, както и за очакванията си за пролетния дял от първенството. Но също така не подмина и предложението на Стилиян Петров за президент на БФС да бъде издигнат Димитър Бербатов. Стефанов нарече голмайстора предател, защото е отказал да играе за родината.

"Мисля, че Златомир Загорчич добре е казал по отношение на подготовката, дали сме си свършили работата. Фирмата-организатор "Евима" беше организирала всичко перфектно. Някои отбори не бяха доволни, че трябваше да преминават разстояния от 30, 40 или 50 кирометра, но няма идеално", започна Стефанов.

"По отношение на трансферите, ако има изходящи, ще бъде добре. А входящи, това, което е взето до момента.
"По време на подготовката момчетата работиха добре, доволен съм. За тези възможности, всичко мина добре, състоянието на тима е добро. Ако в първите кръгове времето не е такова, а се оправи, смятам ще станат хубави мачове", допълни той.

След това членът на изпълнителния комитет на БФС коментира и думите на бившия капитан на националния отбор Стилиян Петров, който преди дни предложи Димитър Бербатов да стане президент на БФС. Както е известно, през юни ще има извънреден конгрес на централата след оставката на Борислав Михайлов. Но Стефанов не изглеждаше никак въодушевен от възможността бившия нападател на Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър Юнайтед да оглави централата.

"Предатели не смятам, че трябват. . .Един човек, който предава България, какъв е? Той отказа да играе за нашата страна, когато трябваше да играе. Ако откажеш да играеш за родината, тогава какъв си? Освен това, колко работни дни има? Какво прави в момента? Ти видял ли си го нещо да прави? Стилиян Петров е умен и интелигентен човек, той знае какво прави и какво говори. Всеки може да се кандидатира, дори и вие - обърна се собственикът на Славия към журналист, който беше най-близо до него по време на интервюто. Отивате на конгреса със своята позиция, представяте я и хората гласуват за нея. Дори и Йоло Денев може да се кандидатира", обясни той.

Изявлението на Стефанов след завръщенето на Славия от Турция - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени