Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров попадна в престижна компания в Ротердам

Григор Димитров ще играе за осми път в Ротердам.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Организаторите на АТР 500 турнира по тенис в Ротердам съобщиха, че само трима тенисисти, които са играли финал в зала „Ахой“ ще участват в 47-ото издание, чиято основна схема започна днес..

Григор Димитров е един от звездното трио с финала си през 2018 година, когато отстъпи на Роджър Федерер. Останалите двама са Гаел Монфис от Франция, който спечели титлата в Нидерландия в последното издание и загуби финала през 2016-а от Мартин Клижан, и белгиецът Давид Гофен, който през 2017 г. отстъпи на Жо-Вилфред Цонга в спора за трофея.

Димитров тази вечер срещу Денис Шаповалов ще изиграе своя мач №20 в Ротердам като до момента има 12 победи. Домакините се надяват залата с капацитет за 10 500 зрители да се понапълни за вечерната сесия на централния корт, която започва с мача на българина срещу осмия поставен канадец в 20:30 часа наше време.

Организаторите припомнят, че звездата на Гришо в мъжкия тенис изгря точно в зала „Ахой“ през 2009 година. Тогава турнирният директор – бившият шампион от Уимбълдън Рихард Крайчек даде „уайлд кард“ на 17-годишния хасковлия, който беше спечелил две титли от Големия шлем при юношите в Лондон и Ню Йорк.

Димитров оправда доверието и победи сензационно Томаш Бердих в първия кръг, а след това игра три сета срещу тогавашния водач в световната ранглиста Рафаел Надал и отстъпи в равностоен мач.

Гришо и Рафа преди мача през 2009 г.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени