Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Циципас спечели първи мач в Ротердам и поиска титлата

Стефанос Циципас
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вторият поставен гръцки тенисист Стефанос Циципас записа първа победа на АТР 500 турнира в Ротердам при третото си участие.

Шестият в световната ранглиста успя да направи обрат срещу поляка Хуберт Хуркач и да спечели след 6:7(2), 6:3, 6:1 на централния корт в зала "Ахой".

Циципас губеше със сет и 0:2 във втория, когато пое контрола върху мача и след това спечели 12 от оставащите 14 гейма. Той направи шест пробива в мача и спечели 81 процента от точките при вкаран първи сервис.

При успех и срещу Алияж Бедене в четвъртък шампионът от финалите на АТР в Лондон може да играе на четвъртфинал срещу Григор Димитров, стига българинът да преодолее довечера Феликс Оже-Алиасим.

„Началото на мача беше необичайно. Бях доста нервен, никога не бях печелил тук и се чувствах некомфортно на корта. След това намерих своята игра във втория сет. Мисля, че моят боен дух ми помогна да направя обрата и просто изчаках своите моменти. Исках да покажа добър тенис и мисля, че успях. За мен беше важно да запиша първа победа в Ротердам. Този турнир има много велики шампиони и моята цел е да стана първия грък, който ще си тръгне с титлата“, показа самочувствие Циципас.

Съперникът на Стефанос в следващия кръг – словенецът Бедене, записа бърза победа. Той се наложи след час игра над Беноа Пер от Франция с 6:2, 6:4.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени