Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаел Монфис пред БНР: Ще е чудесно, ако спечеля отново в Ротердам

Гаел Монфис по време на пресконференцията.
Снимка: Любомир Тодоров

Гаел Монфис започна по впечатляващ начин защитата на титлата си от АТР 500 турнира в Ротердам.

Третият поставен французин победи с 6:3, 6:2 Жоао Соуса от Португалия за малко повече от час игра. Монфис направи четири пробива в мача, а допусна само един и като цяло беше пълен господар на корта.

На пресконференцията след успеха Гаел отговори на въпросите на БНР дали е готов да победи отново в зала „Ахой“ и така да спечели два последователни турнира след успеха в Монпелие миналата неделя.

„Не съм дошъл да защитавам титлата си, а да се боря за нея. Чувствам се в отлична форма, движа се добре по корта и би било чудесно, ако спечеля отново тук. Чувството да видиш името си на лентата на шампионите в залата е невероятно“, започна деветият в световната ранглиста Монфис.

„Имах сериозен съперник днес и се радвам, че успях да започна с победа тук. Утре е нов ден и ме чака нов мач (б.а. – срещу сънародника му Жил Симон), така че ще видим какво ще се получи“, добави той.

33-годишният парижанин разкри, че не е имал време да празнува след финала в Монпелие. Взел си само ден почивка и потеглил за Ротердам. Но си обеща, че ако спечели и тук, вече ще си вземе по-дълга ваканция.

Чуйте още от Монфис в звуковия файл.




БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени