Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монфис и Крайнович отново се срещат на полуфинал

Гаел Монфис записа седма поредна победа в Ротердам.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третият поставен Гаел Монфис от Франция и сърбинът Филип Крайнович ще определят втория финалист на АТР 500 тенис турнира в Ротердам.

Куриозното е, че двамата играха на тази фаза и миналата събота на турнира в Монпелие. Тогава Монфис победи със 7:6(4), 6:2 и в последствие спечели и титлата.

Снощи Гаел, който е шампион в Нидерландия от 2019 година, се справи с Дан Евънс от Великобритания със 7:6(5), 6:2, като имаше сериозни затруднения в първия сет. Евънс проби за 5:4 гейма и сервираше за сета, но 33-годишният парижанин направи рибрейк. После в тайбрека Монфис поведе 4:1 точки, но се стигна до 5:5, след което той успя спечели две поредни разигравания, а с това и частта.

В следващата нямаше интрига. Французинът дръпна с 4:0 и малко по-късно затвори мача с осмия си ас.

„Бях болен вчера, но вече се чувствам по-добре. Играя с огромно самочувствие отново. Шансът да защитя титлата си е реален, но първо трябва да се възстановя за мача ми в събота“, заяви Монфис, който записа 11-а победа от 13 мача тази година и седми пореден успех в зала „Ахой“.

В късния полуфинал Крайнович доста неочаквано надделя над седмия поставен руснак Андрей Рубльов със 7:6(2), 6:4 и му нанесе второ поражение за годината в неговия 15-и двубой.

В първата част нямаше пробиви и 39-ият в световната ранглиста сърбин спечели след тайбрек, в който направи от 1:2 спечели шест поредни точки срещу изнервения Рубльов.

Във втория сет Крайнович направи брейк в откриващия гейм, но руснакът го върна за 4:4, само за да бъде веднага след това отново пробит и след това приключи срещата на свой начален удар.

Филип Крайнович изненада фаворита Рубльов.

„Чувствах, че заслужавам победата. Сервирах добре и играх доста агресивно. Честно казано не очаквах да победа Рубльов. Във финалите на Купа „Дейвис“ миналата година успях да взема само три гейма срещу него, а можех да падна с 0:6, 0:6. Невероятно съм щастлив, че съм на полуфинал тук, но ме чака тежък мач срещу Гаел, който ме победи миналата седмица в Монпелие. С треньора ми ще решим каква тактика да изберем“, заяви Филип Крайнович.

Двубоят между двамата е днес, не преди 20:30 часа българско време. В първия полуфинал от 16:00 часа играят Пабло Кареньо Буста от Испания и Феликс Оже-Алиасим от Канада.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна