Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оже-Алиасим стана най-младият финалист в историята на турнира в Ротердам

Феликс Оже-Алиасим е на четвърти финал в кариерата си.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Канадецът Феликс Оже-Алиасим е първият финалист на АТР 500 турнира в Ротердам.

Той победи Пабло Кареньо Буста от Испания със 7:6 (2), 6:4 след час и 50 минути игра. Така 19-годишният тенисист ще играе за четвърти път в кариерата си в мач за титлата и ще търси първи трофей. Феликс се превърна в най-младия финалист в 47-годишната история на състезанието в "Ахой", като изпревари в тази класация Джон Макенроу и Роджър Федерер.

В първия сет пробиви нямаше и закономерно се стигна до тайбрек, в който Оже-Алиасим поведе с 4:0 точки, след което затвори сета със 7:2.

През втората част канадецът, който отстрани Григор Димитров във втория кръг, направи пробив за 2:1 гейма и до края на мача не допусна Кареньо Буста да навакса изоставането си. Сервирайки за успеха при 5:4 Оже-Алиасим наниза 3 аса. 

Канадецът наниза общо 16 директни точки от начален удар и записа общо 33 печеливши удари при 30 непредизвикани грешки.

"За мен е голяма чест да съм на финала и да изпреваря тенисисти като Макенроу и Федерер. Те направиха страхотни кариери, а аз съм само в началото", коментира Феликс след победата.

Неговият съперник във финала ще стане известен тази вечер от дуела между миналогодишния шампион Гаел Монфис и Филип Краинович.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!