Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неймар се завръща за ПСЖ срещу Борусия (Дортмунд)

Неймар се завръща в игра днес.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Двубоите от фазата на прякото отстраняване в Шампионската лига започват днес със срещите Борусия (Дортмунд) – Пари Сен Жермен и Атлетико (Мадрид) – Ливърпул, които са с начален час 22:00 часа наше време.

Най-хубавата новина за парижани е завръщането в състава на звездата Неймар. Бразилецът лекуваше контузия в бедрото, но е възстановен.

"Неймар променя всичко, защото когато играе имаме качество, увереност и способност да решаваме мачовете", каза треньорът на ПСЖ Томас Тухел, който беше начело на Борусия от 2015 до 2017 г.

Той ще се опита да спре отрицателната серия на френския шампион, който във всеки от предишните три пъти не успя да преодолее осминафиналите.

В другия двубой защитаващият титлата си отбор на Ливърпул очаква тежко гостуване на стадион „Уанда Метрополитано“. Точно там „червените“ спечелиха трофея през май 2019 година с победа над Тотнъм.

Клоп заяви, че тимът е готов за едно от най-трудните предизвикателства, които някога е срещал. Според германеца представянето на червените трябва да бъде на най-високо ниво, за да стигнат до добър резултат преди реванша.

"Те са като машина за постигане на резултати. Имат скорост, агресия и ясна философия. Знам, че сме в страната на тики-така, но им се възхищавам. Те не ти правят подаръци. Ако дадеш всичко от себе си, тогава ще ти се открие възможност", каза Клоп за Атлетико.

Колегата му Диего Симеоне също изрази уважението си към съперника.

"Във времето винаги сме говорили за велики отбори и този състав на Ливърпул ще влезе в историята. Харесвам тима, защото играят директен футбол и оценявам, че могат често да променят темпото", заяви аржентинският специалист.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!