Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболният мач на звездите ще бъде в Пазарджик

Снимка: Пазарджик 2020 - Европейски град на спорта

Тазгодишното, 17-о издание, на "Мача на звездите" в Националната баскетболна лига ще се проведе на 22 март в зала "Васил Левски" в Пазарджик. Това обявиха днес на съвместна пресконференция кметът на града Тодор Попов, президентът на БФБаскетбол Георги Глушков и Ренета Камберова - председател на организацията "Пазарджик спортува".

Кметът Попов изтъкна, че като Европейски град на спорта за 2020 година за Пазарджик е чест да домакинства събитие от такъв ранг. Чуйте още от Тодор Попов в звуковия файл:

От своя страна Глушков благодари на община Пазарджик за подкрепата. Той отбеляза, че спортните традиции в града са живи и това личи по винаги пълната зала при домакински мачове на спортните клубове.

"Мачът на звездите" ще бъде във формат "Българи срещу чужденци", а началото му е от 17.00 часа. Той ще бъде предшестван от две срещи. В единия отборите на Североизток и Югозапад от Българската баскетболна лига за аматьори ще застанат един срещу друг в 11.00 часа. Чуйте още от Георги Глушков:

Феновете ще видят и националния ни отбор за юноши до 17 години, който това лято ще участва за първи път на световното първенство в София. Юношите ще се изправят срещу сборен отбор от аматьорската лига.

Освен мачовете, община Пазарджик е подготвила атрактивни предизвикателства с награди за публиката, съобщи Ренета Камберова. Тя добави, че входът за събитието е свободен и припомни, че това е традиция в Пазарджик.

Организаторите уточниха, че спортистите и треньорите в Мача на звездите се избират с гласуване до 2 март на адрес http://allstar.basketball.bg/, като потребителите могат да дават своя вот всеки ден по веднъж.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна