Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионките от последните 3 години в Дубай отпаднаха на старта

Дженифър Брейди отстрани Елина Свитолина.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващата титлата си Белинда Бенчич (Швейцария) отпадна още в първия кръг на турнира по тенис на твърди кортове в Дубай от категория Премиер с награден фонд над 2,6 милиона долара.

Поставената под номер 4 Бенчич загуби от рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:1, 1:6, 1:6 за час и половина игра.
22-годишната швейцарка, която е четвърта в световната ранглиста, започна силно мача и взе убедително първия сет, след което поведе с пробив на старта и на втория.

Последва силна серия от девет поредни гейма за Павлюченкова, която беше в основата на обрата.

Шампионката от 2017 и 2018 година и номер 3 в схемата Елина Свитолина от Украйна пък загуби с 1:6, 2:6 от американката Дженифър Брейди за час.

Шестата в света Свитолина продължи колебливото си представяне през кампанията, като допусна четвърто поражение в осем мача през сезона досега.

"Все още не мога да разбера какво става с играта ми, какво още трябва да добавя, за да прогресирам. Трудно е да определя едно нещо. Мисля, че всичко трябва да се събере, да бъда по-силна психически, в по-добра физическа форма. Работя здраво, но може би нещо не е наред в този момент. С екипа ми ще се опитаме да намерим проблема, за да се почувствам отново по-добре и да заиграя по-силно", коментира Свитолина.

52-ата в света Брейди постигна втори успех над състезателка от топ 10, след като в Бризбън през януари победи и водачката в ранглистата Ашли Барти (Австралия).

Американката ще играе във втория кръг срещу финалистката от "Ролан Гарос" Маркета Вондроушова от Чехия.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна