Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кандидат за кмет предлага Лондон да приеме олимпийските игри

Лондон бил готов да приеме отново Игрите.
Снимка: LOCOG

Лондон е готов за домакинство на Олимпийските игри през 2020 година, ако епидемията от коронавирус не бъде преодоляна, заяви кандидатът за кмет на консерваторите Шон Бейли.

Вирусът, който отне повече от 2 хиляди човешки живота в Китай, зарази 74 хиляди души по целия свят и оказа огромно влияние върху спортния календар в цяла Азия.

Организаторите на Игрите в Токио вече правят значителни стъпки в битката с коронавируса, работейки съвместно с държавните здравни служби и Международната здравна организация. В Япония обаче също има стотици заразени, а към момента и два смъртни случая, регистрирани на поставения под карантина край Йокохама круизен кораб  "Диамантената принцеса".

Лондон бе домакин на Игрите през 2012-а и Бейли счита, че британската столица е добре подготвена за пожарен вариант.

"Имаме инфраструктура и опит. Светът може и да се нуждае от нас заради епидемията от коронавирус. Лондон е добре подготвен, ако се наложи да приеме олимпийските игри през 2020-а", написа той в Туитър.

Организационният комитет на Токио 2020 не отговори на предложението на британския политик, но увери чрез мейл към обществото, че прави всичко възможно в битката с коронавируса.

"Токио 2020 продължава съдействието си с всички важни организации, които следят внимателно епидемията от инфекциозната болест. Ще прегледаме всички възможни варианти за противодействие", гласи позицията на организаторите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна