Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лейкърс взе дербито с Бостън, Милуоки рекордно рано се класира за плейофите

Антъни Дейвис (в бяло) завърши с "дабъл-дабъл" за Лейкърс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачът в Западната конференция Лос Анджелис Лейкърс спечели класическия сблъсък с представителя на Източната конференция Бостън Селтикс със 114:112 в най-интересния мач от програмата на Националната баскетболна асоциация тази нощ.

Домакините стигнаха до успеха след 32 точки и 13 борби на центъра Антъни Дейвис, а Леброн Джеймс, който завърши с 29 точки, вкара решителен кош 30 секунди преди края, с който изведе "езерняците" напред в резултата със 111:110.

Срещата бе много равностойна и през второто полувреме водачеството в резултата бе сменено на няколко пъти. За Бостън с най-много точки - 41, завърши крилото Джейсън Тейтъм, който обаче пропусна да прати мача поне в продължение, правейки фаул в нападение в последната секунда на срещата. Още 20 точки за "келтите" добави Джейлън Браун.

Водачът в Източната конференция Милуоки Бъкс се класира и на теория за плейофите, макар и да не игра тази нощ. За това обаче спомогна тимът на Чикаго Булс, който победи със 126:117 намиращият се към момента на 9-о място в конференцията тим на Вашингтон Уизардс.

Така дори и да загуби всичките си 31 мача до края на редовния сезон, тимът на Милуоки не може да бъде изместен от една от първите осем позиции в крайното класиране. В момента "елените" са с показатели от 43 успеха и само 8 поражения, докато Вашингтон е на девето място с 20 победи и 35 загуби.

Класирането на Милуоки е рекордно рано като дата за НБА - на 23 февруари. До момента върховото постижение се държеше от Голдън Стейт Уориърс от сезон 2016/17, когато "войните" си гарантираха участие в елиминациите на 25 февруари.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени