Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Барчовски: Тази публика заслужаваше да види такава победа (видео)

Росен Барчовски похвали отбора след епичната победа.
Снимка: БФ Баскетбол

Националният селекционер Росен Барчовски похвали своите баскетболистите след драматичната победа над Латвия снощи със 110:104 (след две продължения) в Ботевград в квалификация за европейското първенство.

Натурализираният американец
Дий Бост беше най-резултатен за успеха с 26 точки. Той доигра двубоя с травма, но стисна зъби. Именно негова куриозна тройка и фаул осигуриха успеха във второто продължение. Бост завърши и с 8 асистенции. С 20 точки се отличи капитанът Чавдар Костов. Много силен мач и 16 точки записа Станимир Маринов, 14 наниза Александър Янев, а по 11 добавиха дебютантът в мъжкия национален отбор Крис Минков и Йордан Минчев.

Най-интересното в мача:

"Играхме страхотно със страхотен характер и битка. Спечелихме мача, когато трябваше. Момчетата направиха каквото трябва. Тази публика заслужаваше да види такова нещо. Благодаря им. Радвам се, че именно в Ботевград изиграхме такъв мач. Вярвах, че ще бием. Латвия е труден отбор, но се справихме", коментира Росен Барчовски.

В другия мач от нашата група „Н“ Гърция спечели със 70:65 като гост на Босна и Херцеговина и е начело в класирането с две победи. С победа и загуба са България и босненците, а Латвия е на последното място с две загуби.

Мачовете от втория квалификационен прозорец са през ноември. Тогава България гостува на Босна и Херцеговина, а след това приема Гърция. Напред продължават първите три отбора от групата.

Абсолютният дебютант Крис Минков отбеляза 11 точки.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна