Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Дерменджиев ще даде шанс на повече играчи в контролата

Георги Дерменджиев
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор Георги Дерменджиев заяви, че ще даде шанс на повече футболисти в утрешната контрола с Беларус в София, за да види на кои ще може да разчита за битката от плейофите за Евро 2020 с Унгария на 26 март.

"В една контрола играта е по-спокойна и искам да видя играчите, които ще влязат и кои ще покажат качества, които ще ни трябват за мача с Унгария. Никога не е приятно да има контузии, но те се случиха и другите момчета, които са тук, ще заместят контузените", коментира Дерменджиев пред медиите днес.

"Тези момчета трябва да свикнат с напрежението, което се създава постепенно. Важна е реалността, а тя е на 26 март. Коментирал съм с играчите, че те са тези, които ще бъдат викани и занапред в националния отбор. Дори се шегувахме дали са виждали Кристиано Роналдо наживо. В една контрола трябва да се изпробва всичко възможно, което впоследствие би могло да се окаже ползотворно. Много е важно публиката да напълни стадиона за мача с Унгария. Мисля, че публиката ще бъде 12-ият играч", каза още Георги Дерменджиев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна