Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Шарапова сложи край на кариерата си

Мария Шарапова каза "довиждане" на 32 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившата водачка в световната ранглиста на тенисистките Мария Шарапова обяви края на своята кариера.

32-годишната рускиня направи това с писмо, публикувано в списание Vogue.

В него тя говори за „спорта, който и е бил като семейство  повече от 28 години“. „Тенис, казвам ти довиждане!“, написа патетично Шарапова.

"Един от ключовите елементи за моя успех беше това, че никога не се връщах назад и никога не поглеждах напред. Вярвах, че ако работя усилено, мога са стигна но невероятни места. Но в последно време в главата ми започнаха да се въртят мисли:

Направих ли достатъчно, за да се подготвя максимално добре за следващата ми съперничка? Това допълнително парче пица? Ще се реванширам на сутрешната тренировка", написа още тя.

Маша с трофея от Ролан Гарос през 2014-а.

Бившата приятелка на Григор Димитров спечели пет титли от Големия шлем, първата от които едва на 17 г. на Уимбълдън през 2004-а, и общо 36. Мария има олимпийски сребърен медал от Лондон 2012 и един трофей от "Фед къп" с Русия през 2008 година.Дълго време 188-сантиметровата блондинка от Няган беше най-популярната и най-добре платената спортистка на планетата.

След допинг наказанието за употреба на мелдоний през 2016 година тя не можа да върне предишната си форма. В последната година беше сполетяна и от контузии.

Последният двубой на Шарапова беше на 21 януари тази година. В първия кръг на Откритото първенство на Австралия тя отстъпи на хърватката Дона Векич с 3:6 и 4:6.

Шарапова спечели Уимбълдън само на 17 години.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени