Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вратарят на Славия избран за най-добър на 21-ия кръг на Първа лига

Георги Георгиев с наградата.
Снимка: БГНЕС

Вратарят на Славия Георги Георгиев бе награден за най-добър играч на 21-ви кръг в Първа лига, в който националът се отличи с няколко добри намеси при победата на "белите" над Арда с 1:0 като гост. Георгиев е получил шест гласа в традиционната анкета на Пресклуб България и изпреварва Марселиньо (Лудогорец), Брадли Мазику (ЦСКА София), Мартин Камбуров (Берое) и Владимир Антов (ЦСКА София), съобщи БГНЕС.

Славия се представя солидно през този сезон и има добри шансове да влезе в топ 6 след края на първата фаза на първенството. "Все още абсолютно нищо не си говорим, защото гледаме да се дистанцираме от тези мисли. Опитваме се да извлечем максимума от всяка една тренировка и всеки един мач, за да може да не си въобразяваме някакви неща. Надявам се да влезем в шестицата, но не и фикс идея. Важното е, че показваме добро лице", каза 31-годишният Георгиев.

Той коментира и вчерашното поражение на националния отбор от Беларус с 0:1 в контролна среща. "Доста неприятна загуба при положение, че мачът се разви нещастно за нас и още в първата атака ни вкараха гол, а преди това имахме две или три стопроцентови ситуации, но има ги тия неща във футбола, не успяхме да отбележим. През второто полувреме също имахме доста слизания към вратата на Беларус, но топката не искаше да влезе".

Георгиев вярва, че България има всички шансове да се класира за финалите на Евро 2020. "В този период от време до мача всеки трябва да си направи една равносметка какво предстои, да си подреди нещата, да бъде концентриран в този период от време, да може абсолютно всеки един ден да мисли за режими и тренировки. Ако всеки го направи това нещо, аз си мисля, че нещата ще се получат. За отбора на Унгария не се е стигало да гледаме видеа и разбори. Галин Иванов и Георги Миланов са играли в унгарското първенство и казаха, че дяволът не е чак толкова черен, дори напротив. Имаме си своите шансове, но трябва да си вярваме повече, както ние в собствените си сили, така и вие в нашите сили", каза той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени