Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров и Рафаел Надал направиха шоу в Атланта

Григор Димитров раздаде много автографи след мача в Атланта.
Снимка: Мария Топалова

Рафаел Надал се наложи над Григор Димитров на демонстративен мач в Атланта в два сета -  7:5 и 6:3.Средствата от мача, който продължи час и 40 минути, ще отидат за фондацията на испанеца и за Националната тенис фондация на САЩ. Публиката в зала "Инфинити Енерджи Арена" аплодираше възторжено и двамата тенисисти, развяваха се много български знамена.

Двамата тенисисти очевидно бяха уморени от приключилия току-що турнир в Акапулко, където само преди три дни отново се изправиха един срещу друг на полуфиналите и където резултатът беше същият - победа в два сета за Надал.

Световните номер две и номер деветнадесет спечелиха по един гейм в началото на първия сет. Григор Димитров беше близо до пробив в третия гейм, но пропусна две точки за пробив и не успя. В следващите два гейма и двамата си размениха по един пробив. При резултат 3:3 гейма, Рафаел Надал отнова успя да реализира пробив, задържа го и поведе 5:3. Григор успя да изравни до 5:5, но в последните два гейма Надал беше безпощаден и първият сет завърши 7:5 за испанеца.


Вторият сет отново започна с размяна на геймове. При резултат 2:1 за Надал и 40 на нула за Григор в четвъртия гейм, българинът размени мястото си със зрител, на когото даде своята ракета, за да покаже на шега колко лесно е да се вземе точка на Надал и 2:2. Оттам нататък обаче нещата станаха сериозни. Испанската звезда спечели следващите три гейма и поведе 5:2. При 5:3 Григор Димитров отново имаше възможност за пробив, но не успя да го реализира и загуби втория сет с 6:3.

Демонстративният мач в Атланта е 15-ият поред между Григор Димитров и Рафаел Надал, като българинът има само една победа през 2016 в Пекин. След края на срещата двете звезди на световния тенис не спестиха похвалите си един за друг. “Играта срещу Рафа ми носи само положителни емоции, дори и загубите”, каза пред публиката Григор Димитров. Надал подчерта, че двамата са не само колеги, но и приятели: “Тенисът е до време, приятелството е завинаги”.

Вчера двамата бяха домакини на благотворителна вечеря за 100 гости, от която са събрали 330 000 долара.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна