Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стеф Къри се завръща след повече от 4 месеца

Стеф Къри игра за последно на 30 октомври 2019 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Стеф Къри ще се завърне в игра след повече от четиримесечно отсъствие заради счупена лява ръка в домакинството на Голдън Стейт на Торонто Раптърс тази вечер.

„Воините“ обявиха вчера вечерта, че Къри е получил зелена светлина от медицинския щаб и ще бъде на линия за трикратния шампион на НБА, който приема действащия такъв в повторение на финала помежду им миналата година, когато Раптърс спечелиха с 4-2.

Двукратният носител на наградата „Най-стойностен играч“ в лигата пропусна 58 мача, след като получи травмата на 30 октомври 2019 г. в мача с Финикс Сънс. В понеделник той тренира със Санта Круз Уориърс, които са в Джи лигата.

Къри, който навършва 32 години на 14 март, се надяваше да се завърне миналата неделя в двубоя с Вашингтон Уизардс, но в крайна сметка бе решено това да се случи срещу Торонто. Той има средно по 20.3 точки, 6.5 асистенции и 5.0 борби за четири двубоя през кампанията.

Първият мач на Къри след контузията ще бъде и първият му заедно с Андрю Уигинс, който бе привлечен в състава на Уориърс от Минесота Тимбъруулвс на 6 февруари


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна