Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Иванов: В Славия се забавляваме

Галин Иванов
Снимка: sportal.bg

"Президентът влезе в съблекалнята и каза да се забавляваме. Затова и нещата в Славия се получават". Това призна днес полузащитникът на Славия Галин Иванов. Той гостува в студио "Дерби" където анализира представянето на "белите" от началото на годината и сподели каква е разликата между българския футбол и този в Унгария.

"Славия е единственият отбор, който не загуби от Лудогорец и в двата мача. Славия се представи добре като гост и през първия полусезон, а сега се представяме добре и като домакин. Виждате, че нещата могат да се случват само с български футболисти. Петима юноши играят. Мисля, че това е пътят, който България трябва да следва. Трябва да се разчита повече на български футболисти. Славия показа, че се случват нещата. И Ботев имаха трима-четирима юноши и се представят добре. Няма какво да коментираме състоянието на терена в този мач. Спокойствие във футбола не може да има. Винаги има напрежение, но никой не ни е опрял ножа в гърлото. Президентът влезе в съблекалнята и каза да се забавляваме", каза Галин Иванов. Той говори и за престоя си като футболист в Унгария.

"В Унгария играят доста чужденци, но там те са по-качествени от чужденците, които идват в България. Местните футболисти играят в Бундеслигата, играят в Швейцария. Залагат повече на силов футбол, но мисля, че имаме качества да ги победим. Все пак играем и на наш терен. Ще бъде тежък мач. Просто трябва да излезем и да дадем всичко от себе си. Това са два мача, с които можем да отидем на Европейско първенство. Знам, че Унгария има добър колектив. Не мога да кажа дали нивото на тяхното първенство е по-високо, но терените им са по-добри. След мач в България излизаме като диви прасета. В Унгария имат добри бази и треньори. Терените са прекрасни за футбол", добави Галин Иванов. Чуйте още от него:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени