Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо с кадрови проблеми за реванша в Лайпциг

Моуриньо продължава да е оптимист.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Крилото Стивън Бергвайн няма да играе за Тотнъм до края на сезона заради контузия, съобщи мениджърът на лондончани Жозе Моуриньо.

"Не очаквам Стивън да бъде на разположение до края на сезона", заяви Моуриньо преди днешния реванш от осминафиналите на Шампионската лига срещу РБ Лайпциг в Германия. Другата среща тази вечер е между Валенсия и Аталанта след 4:1 за италианския отбор в първия мач. Двубоят ще бъде пред празни трибуни.

Привлеченият от ПСВ Айндховен за 27 милиона лири през януарския трансферен прозорец Бергвайн, който се разписа два пъти в първите си седем мача за отбора, получи травма на глезена в края на мача от английския шампионат срещу Бърнли в събота.

Холандският национал вчера премина медицински изследвания, които потвърдиха, че той се нуждае от дълъг период за рехабилитация, но не уточниха времето за лечение.

Тотнъм пристигна в Германия с пасив от 0:1 от първия мач в Лондон, а Моуриньо има и други сериозни проблеми в нападение за двубоя с РБ Лайпциг заради травмите на голмайстора на отбора Хари Кейн и на атакуващия халф Хюн Мин Сон.

Левият защитник Бен Дейвис също отпадна за мача заради болки в бедрото и няма да може да играе, както и полузащиникът Муса Сисоко, който лекува контузия от дълго време.

"Бен ще отсъства едва-две седмици. Никога не съм бил в подобна ситуация. Но това е. Вече свикнахме. Проблемът ни е повече психологически след контузиите на Кейн и Сон. След това, когато ги няма трима, четирима, петима, шестима или седем, е същото", коментира португалският спец.

"Спокоен съм, мотивиран съм и съм много положително настроен. Да, ситуацията на е лека. Губим с 0:1 на почивката, но имаме още едно полувреме, в която да дадем всичко от себе си и ще видим какво ще стане", допълни той.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна