Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Австралийски министър, срещнал се с Иванка Тръмп, има Covid-19

Иванка Тръмп стои между Уилям Бар (вляво от нея) и австралиеца Питър Дътън на снимка, разпространена от посолството на Австралия в САЩ на 6 март.

Висш австралийски политик даде положителен тест за коронавируса и бе поставен под карантина в болница, дни след като се върна от Вашингтон, където се срещна с Иванка Тръмп и главния прокурор Уилям Бар, предаде АФП.

Вътрешният министър Питър Дътън бе в САЩ миналата седмица за среща с представители на разузнавателния съюз „Пет очи“ – Австралия, САЩ, Великобритания Канада, Нове Зеландия, включително Бар.

Той освен това се е срещнал с дъщерята на президента Доналд Тръмп – Иванка, на 6 март, показва снимка, публикувана от австралийското посолство във Вашингтон.

Още не е ясно кога Дътън се е заразил с Covid-19.

„Тази сутрин се събудих с температура и възпалено гърло“, каза Дътън и добави, че е влязъл в болница съгласно здравната политика на щата Куинсланд, която предвижда това за всеки с положителен тест за коронавируса.

Дътън каза, че се чувства добре.

Диагнозата му обаче предизвиква безпокойство дали и други членове на правителството на премиера Скот Морисън не са заразени.

Австралия има потвърдени 184 случая на Covid-19, като три са фаталните.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени