Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Футболистите на Гремио протестираха с маски на терена

Футболистите на Гремио с маски на терена.
Снимка: NBC

Футболистите на от бразилския клуб Гремио (Порто Алегре) излязоха на терена с маски в знак на протест срещу решението да играят мач, въпреки нарастващата епидемия от коронавируса в южноамериканската държава.

Играчите, водени от мениджъра Ренато Порталупи, излязоха от тунела с бели маски на лицата си преди двубоя срещу Сао Луис.

"Този протест на играчите да излязат на терена с маски, показва подкрепата ни за идеята първенството да бъде спряно. Животът трябва да има предимство", каза Пауло Лус, спортен директор на Гремио.

Зрители не бяха допуснати на стадиона на Гремио за мача от първенството на щата Гаучо, който домакините спечелиха с 3:2.

Протестът идва, след като много играчи и клубове в Южна Америка се оплакаха от решението на футболните власти мачовете да продължат, но без публика.

Футболната конфедерация на Бразилия прекрати днес всички състезания под егидата си поради пандемията от коронавируса.

Засегнатите турнири включват Купата на Бразилия за мъже, първите две нива на бразилското първенство при жените и турнирите за юноши. Планирано е началото на бразилското първенство при мъжете да започне през май.

Решението не засяга щатските първенства, които се играят в момента. Някои мачове бяха проведени без фенове този уикенд в Сао Пауло и Рио де Жанейро. Сао Пауло, Рио и други щатски футболни ръководители ще решат сами по-късно днес какви мерки да вземат относно ситуацията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна