Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Неманя Матич остава още един сезон в Манчестър Юнайтед

Неманя Матич
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Неманя Матич ще остане в клуба и през следващия сезон, след като ръководството на "червените дяволи" активира клаузата за удължаване на контракта му с една година.

Договорът на сръбския футболист изтичаше през лятото, но мениджърът на тима Оле Гунар Солскяр е доволен от изявите на опитния футболист в последните месеци и държи да го задържи в състава си. Поради това от Юнайтед са активирали клаузата за удължаване на контракта до 2021, а в същото време са започнали преговори със сърбина и за нов договор. 

Матич започна неубедително сезона, но вдигна нивото си на игра в отсъствието на титулярите Пол Погба и Скот Мактомини от началото на годината, като бе титуляр в девет от последните десет мача на Юнайтед във Висшата лига.

В същото време "червените дяволи" се превърнаха в поредния клуб, който затвори тренировъчната си база като част от мерките за борба с разпространението на коронавируса. Базата в Карингтън ще бъде запечатана до второ нареждане, а всички футболисти на тима са получили индивидуална програма, по която да се готвят по време на принудителното спиране на първенството и евротурнирите. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна