Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОК не смята за необходимо отлагане на Токио 2020

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В момента Международният олимпийски комитет (МОК) не смята за необходимо да отлага олимпийските игри през 2020 г. в Токио заради коронавируса, съобщава официалният уебсайт на организацията.

"Това е безпрецедентна ситуация за целия свят и нашите мисли са с всички засегнати от тази криза. Солидарни сме с цялото общество, за да направим всичко, за да овладеем вируса.

Ситуацията около вируса Covid-19 също се отразява на подготовката за Олимпийските игри в Токио 2020 и се променя всеки ден.
МОК остава изцяло ангажиран с Олимпийските игри в Токио 2020, като на този етап, повече от четири месеца, преди да се проведат Игрите, няма нужда от драстични решения, и всякакви спекулации в този момент биха били контрапродуктивни.

МОК насърчава всички спортисти да продължат да се подготвят за Олимпийските игри в Токио 2020, доколкото могат. Ще продължим да подкрепяме спортистите, като се консултираме с тях и ще им предоставяме най-новата информация и разработки, които са достъпни за спортисти по целия свят на уебсайта Athlete365 и чрез съответните им НОК и международните федерации", се казва в съобщението на МОК.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени