Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия може да разреши продажбата на алкохол онлайн

Русия може да премахне непопулярна забрана за продажба на алкохол онлайн, след като гражданите бяха призовани да стоят у дома заради пандемията от коронавируса, предаде АФП.

В Русия продажбите на алкохол онлайн са забранени заради правилата за проверка на личната карта и забраната за купуване на спиртни напитки след 23 часа. 

Идеята за премахване на рестрикцията се обсъжда от няколко години, но депутати отхвърляха предложения законопроект.

Сега заместник-министърът на търговията и промишлеността Виктор Евтухов заяви, че решението за отпадане на забраната е предложено отдавна от финансовото министерство и е възможно да бъде взето решение по-бързо.

Забраната за продажба онлайн на алкохол в Русия действа от 2007 г. По-рано в. "Ведомости" съобщи, като се позова на свои източници, че министерството на финансите е внесло пореден законопроект по въпроса. Според документа онлайн-търговията ще се въвежда поетапно. Първо в интернет ще бъде разрешена продажбата на руски вина, след това на бира.

Вчера шефът на "Сбербанк" Герман Греф се обяви за легализиране на доставките у дома на лекарства без рецепта и алкохол заради ситуацията с коронавируса. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна