Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Местят турнира в Рим през септември

Турнирът в Рим се провежда на "Форо Италико".
Снимка: internazionalibnlditalia.com

Организаторите на турнира по тенис в Рим, който при мъжете е от сериите Мастърс 1000 и от категория Премиър за жени в Рим, които трябваше да се играят в началото на май, обмислят да пренасречат надпреварите за септември като подготвителни състезания на "Ролан Гарос".

Сезонът на клей през тази година беше отменен заради пандемията от коронавирус, а домакините на турнира от Големия шлем в Париж обявиха, че преместват Откритото първенство на Франция за периода от 20 септември до 4 октомври, въпреки че промяната не беше съгласувана с мъжката и женската тенис асоциации.

Това дава възможност и на други от големити турнири на червено да предпиемат подобна стъпка, от което възнамеряват да се възползват в Рим.

"Планираме да пренасрочим турнирите в Рим през тази година. Ще бъдем щастливи да станем част от подготвителните състезания за "Ролан Гарос" през септември. Бихме искали надпреварите да се играят в Рим, както е било винаги, но сме готови да сменим мястото и дори настилката, ако се наложи", заяви президентът на италианската федерация по тенис Анджело Бинаги.

Турнирите в Рим винаги се е провеждали на клей от официалнато им включване в календара на професионалния тенис през 1969 година, както и преди това.
Ако намерението на организаторите се осъществи, то състезанията ще трябва да се играят в седмицата след 14 септември, само ден след края на Откритото първенство на Съединените щати, което е на твърди кортове.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!