Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дезинфектанти са поставени в близо 500 точки в Бургас

От днес спира работата по сепариране на отпадъците на депото в Братово, заради риск от заразяване на 40-те работници, обслужващи поточната линия. 4 тона спирт, конфискуван от Митница Бургас, ще бъде предоставен на лечебните заведения в Бургас.

След разговор на кмета Димитър Николов с Министерство на земеделието, то отпуска допълнителен автомобил за дезинфекция на Бургас, който се включва в движение в графика за обработка на улици и обществени пространства.На 495 точки в Бургас са осигурени дезинфектанти. Това са здравни заведения, търговски обекти, превозни средства. До момента Общината раздаде 350 флакона с дезинфектант на домоуправителите в Бургас, за обработка на общите части в жилищните сгради.  Назначени са отговорници, които да следят за наличието на течен дезинфектант във всички поставени дозатори.

Продължават доставките на дезинфенктанти  за блокове и  големи жилищните сгради в Бургас. Първите доставки  са за  18 -етажните блокове, където живеят много хора, които ползват асансьори, ключове за осветление, дръжки на врати, парапети на стълбища  и други общодостъпни части. След това ще продължат доставките за останалите големи жилищни сгради, а малките ще се почистват от общински служители, като най-важното части са звънци, домофони, външни части.

Служители на Община  Бургас подготвят и в днешния ден  индивидуални опаковки с хигиенната течност -над 500 броя, за да могат доставките да не спират. Според инструкциите на кризисния щаб повърхностите трябва да се третират на 4 часа, за да могат да се елиминират максимално възможностите от заразяване и разпространение на болестта.
Всички домоуправители могат да получат повече информация или да заявят нови количества на ел. поща и телефон на съответната териториална дирекция/ Център за административно обслужване/:

ЦАУ "Възраждане" - e-mail: vazrazhdane@burgas.bg

056/ 907 408
ЦАУ "Изгрев" - e-mail: izgrev@burgas.bg

056/ 907 406


ЦАУ "Приморие" - e-mail: primorie@burgas.bg

056/ 907 402

ЦАУ "Освобождение" - e-mail: osvobozhdenie@burgas.bg

056/907 407


ЦАУ "Зора" - e-mail: zora@burgas.bg

056/ 907 451


ЦАУ "Долно Езерово" - e-mail: dezerovo@burgas.bg

056/907 410



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна